Gönczi Ferenc Falunap Nemesrádón
2011. augusztus 27-én Nemesrádón a falunapon Gönczi Ferenc születésének 150. évfordulójára emlékeztünk.

A program intézményünk aktív közreműködésével valósult meg: részt vettünk többek között a Gönczi-kiállítás összeállításában fotók és helyi paraszti eszközök felhasználásával, készítettünk egy kis füzetet, amely Gönczi Ferenc életét és munkásságát mutattuk be, valamint egy rejtvényfüzetet is.

A falunap a templomkertben tartott ünnepi megemlékezéssel és kiállítás megnyitóval vette kezdetét. Gazdagné Gecse Anna polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Vígh László országgyűlési képviselő mondott beszédet. A kiállítást Kiss Gábor ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, majd koszorúzásra került sor.   

A program a falu központjában felállított sátorban folytatódott: itt zajlott a kézműves foglalkozás a gyerekeknek Tóth Renáta gyermekkönyvtárossal, és itt került sor  "A nevetés egészség" c. kötetet alapján a göcseji anekdoták előadására (Kiss Gábor, Sebestyénné Horváth Margit).  

A különböző kulturális programok alatt a közönség körében a Gönczi Ferencről készített ismertetőt és rejtvényfüzetet is népszerűsítettük. A legjobb megfejtők között értékes könyvjutalmat osztottunk szét.

A nemesrádói falunapról a Zalai Hírlap is beszámolt

Képek a Zalai Hírlap honlapján

További képek honlapunk Galériájában