Képes beszámoló az El Camino zarándokútról
Horváth András előadása

2011. október 23-án 17.00 órakor Alibánfán a Faluházban Horváth András tartott előadást, aki háromszor tette meg az zarándokutat: 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben. Képekkel illusztrált személyes beszámolóját érdeklődéssel hallgatta közönség, majd ezt követően megtekintették a helyi kézműves munkákból készült kiállítást.

Résztvevők száma: 34 fő

Képek

Plakát

 

"A Camino az út, az élet. Ha hív, menni kell, még ha néha fáj is. Végig segítenek, mutatják az utat, s ott vannak a jelek. Lehet, hogy eltévedsz, letérhetsz az útról, de ha akarod, visszatalálsz, és folytathatod. Fel is adhatod, és hazarepülhetsz - rajtad áll. Csak akkor sosem látod meg az óceánt!"

A Szent Jakab-út, gyakran spanyol neve (Camino de Santiago) után El Camino-nak is nevezik, középkori zarándokút, mely Spanyolország Galicia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába vezet. A hagyomány szerint az itteni székesegyházban vannak Idősebb Szent Jakab apostol földi maradványai. Compostelába nemcsak egy kiindulópontból lehet eljutni, viszont az út fő része azonos. A zarándokút jelvénye a fésűkagyló, melyet az út mentén mindenütt felfestve megtalálhatunk.

 

Galéria