Könyvtárátadó ünnepség Bagodban
2011. április 7-én könyvtárátadó ünnepségre került sor Bagodban abból az alkalomból, hogy olyan korszerűen kialakított könyvtár várja a lakosságot, amelynek teljes állománya elektronikusan visszakereshető a TextLib integrált rendszerben, és elkezdődhet a gépi kölcsönzés is.

A Deák Ferenc Megyei Könyvtár a bagodi önkormányzattal illetve a Fekete István Általános Iskola és Óvodával megkötött együttműködési megállapodás alapján a mozgókönyvtári szolgáltatás keretében, a TÁMOP pályázat nyújtotta anyagi lehetőségeket kihasználva korszerűbbé és használhatóbbá tette Bagod települési és iskolai könyvtárát, polcrendszerét és állományát. A selejtezési munkálatok elvégzése után 2010. novemberében kezdődött el a teljes könyvtári állomány rögzítése a TextLib integrált rendszerben, és mindössze 5 hónap alatt elkészült a kettősfunkciójú könyvtár elektronikus katalógusa.
Egyúttal megteremtődött a lehetőség ahhoz is, hogy a helyi könyvtárban bevezessék az elektronikus kölcsönzést. Könyvtárunk a vállalásának megfelelően továbbra is gondoskodik a beszerzések feldolgozásáról és az elektronikus katalógusba való rögzítéséről.
A térségben elsőként elvégzett munka eredményét ünnepélyes keretek között mutatta be intézményünk a község és az iskola vezetésének, minden érdeklődőnek.

A  Zalai Hírlapban megjelent írás

A rendezvényen készült fotók a itt megtalálhatók.

 

vissza