TEXTLIB kistérségi modul üzembe állítása
A Deák Ferenc Megyei Könyvtár üzembe állította - az intézmény által használt TEXTLIB könyvtári integrált rendszer fejlesztéseként - a kistérségi modult, amelynek segítségével közös adatbázisban tudjuk nyilvántartani valamennyi szolgáltatóhely helyi állományát.

Elkezdődött a települési könyvtárak állományának elektronikus feldolgozása. A megyei könyvtár munkatársai Pethőhenye szolgáltatóhelyén már befejezték a retrospektív konverziót. Jelenleg a bagodi könyvtár iskolai és községi állományának elektronikus nyilvántartásba vétele folyik. A községekben lévő, elektronikusan feldolgozott könyvek az online katalógusban visszakereshetők.
A községek az interneten csatlakozni tudnak a megyei könyvtár szerveréhez, így munkaállomásként működhetnek, amelynek feltétele a munkaállomás program beszerzése. Intézményünk felhívta a fenntartó önkormányzatok figyelmét a program megvásárlásának fontosságára, amelyet telepíteni is kell a helyi könyvtáros számára biztosított, széles sávú internet kapcsolattal rendelkező számítógépre. A telepítésben a megyei könyvtár munkatársai segítséget nyújtanak.