Pusztaszentlászló

A község könyvtára:
A településen 1952-től működik könyvtár.
2008-tól mozgókönyvtári szolgáltatóhely, amely lehetővé teszi, hogy rendszeresen frissüljön a könyvkínálat, elérhetők CD-k, DVD-k, újságok, folyóiratok, valamint rendelkezésre áll a szolgáltató könyvtár teljes állománya is.
A két külön helyiségben lévő községi könyvtár a polgármesteri hivatallal egy épületben működik. Állománya több mint 16600 db dokumentum.

Cím: 8896 Pusztaszentlászló, Kossuth u. 87.
Könyvtáros: Kovács Zoltánné Horváth Éva

Könyvtári nyitva tartás:
Kedd: 15.00 - 18.00
Csütörtök: 15.00 - 18.00

Szolgáltatások:
- kölcsönzés
- helyben olvasás
- számítógép használat
- internetezés
- nyomtatás
- könyvtárközi kölcsönzés
- rendezvények
- használóképzés

Nézze meg galériánkat!

A községről:
Pusztaszentlászló Zalaegerszegtől 25 km-re délre helyezkedik el, a Bak-Becsehely útvonal mentén, a Válicka patak völgyében. A település igen régi múltra tekint vissza: nevét 1270-ben említették először, de a mai falutól északra már a XI. században is volt egy magyar (valószínűleg határőr) település. A török időkben hódoltsági falu volt, a kanizsai várhoz adózott. Később zalai középnemesek birtokolták, köztük Oszterhueber József, Deák Ferenc sógora is. A haza bölcse sokat tartózkodott itt, a ma is meglévő egykori kúriában - itt folytatták le az 1860-as években a kiegyezési tárgyalások jelentős részét. A II. világháború után több mint 1000 lakosa volt a községnek, a legfőbb megélhetést az olajbányászat biztosította. A 660 fős településen Valdorf iskola működik, teleházzal. Látogatható a horgásztó és a fürdő is. A községhez tartozó Válickapusztán van eltemetve Püspöky Grácián, aki az 1848-49-es szabadságharcban a zalai 47. zászlóalj zászlótartó őrmestere volt, és elsőként tűzte ki az elfoglalt Buda várára a magyar zászlót.