Zalabér

A község könyvtára:
A településen 1950-től működik könyvtár.
2007-től mozgókönyvtári szolgáltatóhely, amely lehetővé teszi, hogy rendszeresen frissüljön a könyvkínálat, elérhetők CD-k, DVD-k, újságok, folyóiratok, valamint rendelkezésre áll a szolgáltató könyvtár teljes állománya is.
A községi könyvtár jelenleg a művelődési házzal és az iskola tornatermével közös épületben működik. Állománya közel 7000 db dokumentum.

Cím: 8798 Zalabér, Hunyadi u. 2.
Könyvtáros: Ujjné Szalai Júlia 30/567-6116

Könyvtári nyitva tartás:
Péntek: 17.00 - 19.30
Szombat: 15.30 - 19.00

Szolgáltatások:
- kölcsönzés
- helyben olvasás
- számítógép használat
- internetezés
- nyomtatás
- könyvtárközi kölcsönzés
- rendezvények
- használóképzés

Nézze meg galériánkat!

A községről:
A település a megye északkeleti részén a Zala folyó kanyarulatában fekszik, lakóinak száma 730 fő. A nyolcszáz éves múltú, mezővárosi rangú település, központi elhelyezkedése miatt ma is a környék központja. Temploma műemlék jellegű, kriptájában nemesi család nyugszik. A falu központjában a Szent Antal Fogadó várja az átutazó és pihenni vágyó vendégeket. A finom ételeiről, gasztronómiai specialitásairól ismert fogadó tulajdonosa az étterem kialakításánál megorizte az épület eredeti népi építészeti jellegét. A külső felújítási munkák során is követték a régi épület arculatát, így ma egy gyönyörűen rekonstruált épület várja vendégeit. A települést övező szőlőhegyen a Szent Antal kápolnánál minden év júniusában búcsú van, mely évről-évre egyre több, messziről érkezett érdeklődőt is vonz. A zalabéri szőlőhegy minősített pincéi a Zalai Borút állomáshelyei közé tartoznak. Színvonalát a vendégszerető borosgazdáinak és az itt termő minőségi boroknak köszönheti. A településen több falusi szállásadó van, akik hegyi programokra invitálják a látogatókat. A Parókia vendégház tulajdonosa a falusi szállásadás mellett vadászatok szervezésével színesíti programkínálatát.